Florya Sineklik

Florya Sineklik Sistemleri

Sineklik, daha çok yazın olmak üzere, evleri veya herhangi bir kapalı alanı havalandırma esnasında dışarıdan uçacak veya yürüyecek haşerelere karşı ortamı muhafaza etmek adına kullanılan bir alettir.

 Sineklik hesaplı, tasarruflu ve doğa dostu olduğu için sıkça tercih edilmektedir.

 Sinekliklerin Özellikleri

 Sineklik kapı, pencere, bahçe, havalandırma gibi alanlarda tercih edilen, kimyasaldan uzak bir üründür.

 Sineklikler, alüminyum, demir, ahşap ve plastik ayırt etmeksizin her zemine kolaylıkla uygulanabilir.

 Delikli oldukları için hem koruma hem de havalandırma işlemlerini kolaylıkla üstlenebilir. Daha çok yazın tercih edilen bu ürünler kışın kolay deforme olmaması açısından sökülüp kaldırılma özelliğine de sahiptir. Güneşe dayanıklı malzemelerden üretilmektedirler.

sineklik-uzmani

 Kapı Sineklik Çeşitleri

 Birçok modeli olmasının yanı sıra sabit veya taşınabilir ya da mıknatıslı veya akordeonlu sineklikler kapılarda en çok tercih edilenler arasına yerini almaktadır. Bunların yanı sıra kapılarda kullanılan sineklikler arasında örgü telli olanlar oldukça yaygındır. Aynı zamanda kalite açısından genellikle menteşe kullanılır.

 En çok tercih edilen modeller arasında mıknatıslı sineklikler sayılabilir. Orta kısmına yerleştirilen ve iki tarafta özel bir sistem ile rahatça açılıp kapanma sağlayan mıknatıs sineklikler bu açıdan da oldukça kullanışlıdırlar.

 Genelde çok sık tercih edilmemekle beraber sabit yapısından dolayı kullanılan sabit sineklikler de bir başka seçenektir. Kullanım açısından montaj ve vidalama kapsamında olan bu sineklik modelleri bu özelliklerinden dolayı daha az tercih edilmektedir.

 Estetik görüntüsü ve kolay taşınabilir özelliğinden dolayı pileli sineklikler son zamanlarda sıkça tercih edilmektedirler. Aynı zamanda kolay kullanım yapısına sahiptirler.

 Sineklik Nasıl Takılır?

 Sineklik çeşitlerine göre elbette sineklik montajları da farklılık göstermektedirler.

 Sineklik teli ve sineklik tülünün nasıl takıldığını inceleyecek olursak; metre ile sinekliğin takılacağı pencere veya kapının içten ölçüsünü alınır. Alınan ölçüye sağ, sol, alt ve üst olmak üzere her taraftan iki cm ekleyip bu ölçüye riayet ederek sineklik tülü kesilir. Bant veya cırt cırt iç kısma monte edilip üstüne sineklik yerleştirilir. Sineklikte tel kullanılacaksa zımba ile sineklik monte edilebilir.

 Menteşeli sineklik monte edilişi ise; önce menteşe sinekliğin takılacağı alanın dış tarafına akülü vida ile monte edilir. Monteleme işlemi yapılırken sineklik ölçüsüne riayet edilmelidir. Daha sonra sineklik menteşelere geçirilir ve sabitlenir.

 Pileli ve stor sineklik takılma işlemi ise sinekliğin takılacak alana uygun ölçüdeki kalıbı birleştirip sabitlenir. Daha sonra akülü vida yöntemi ile çerçeve ve pile duvara monte edilir.

 Bunların yanı sıra profesyonel bir firmadan yardım almakta fayda vardır. Bu açıdan Florya sineklik her türlü yardımı sağlamaktadır.

kedi-sevgisi

 Sineklik Çeşitleri Nelerdir?

 Menteşeli, stor, sürgülü, pileli ve akordeon olmak üzere birçok sineklik çeşidi bulunmaktadır. İhtiyaca ve kullanım alanına uygunluğuna binaen bu sineklik çeşitleri arasında en uygun tercih yapılır.

 Menteşeli sineklikler günümüzde en çok tercih edilen sineklik modelleri arasında yer almaktadırlar. Bunun yanı sıra yapı olarak içeriden dışarıya açılır. Aynı zamanda mevsime kolayca uyum sağlar ve mevsim şartlarından etkilenmez. Temizliği ise oldukça kolaydır.

 Pileli bir diğer adıyla plise sineklik ise günümüzde kullanım açısından en basit sineklik çeşitleri arasında yer almaktadır. Pileli Sineklik çeşitlerinin yatay ve dikey olmak üzere açılıp kapanan modelleri mevcuttur. Ama en çok yatay modeller tercih edilmektedir. Katlanılır özelliğe sahip oldukları için kapı ve pencerede çok yer işgal etmez.

 Stor sineklik modelleri ise sistem olarak yaylı makara üzerine inşa edilen ve tel yardımı ile açılıp kapanan tarzlardır. Temizlik esnasında yukarı doğru açılma özelliklerinden dolayı rahatlık sağlarlar. Aynı zamanda mevsim şartlarından etkilenmezler. Bu yüzden de uzun ömürlü sineklikler arasında yerini almış bir modeldir.

 Sürgülü sineklik bir başka kullanılacak alana dış taraftan takılan sineklik modelidir. Sürgülü sineklik adı üstünde raylar ile hareket sağlayarak açılıp kapanabilir.

 Akordeon sineklik de plise sineklik ile benzerdir denilebilir. Bu sineklik modeli de en basit kullanıma sahip sineklikler arasında yer almaktadır. Hem yatay hem dikey açılıp kapanma özelliğine sahiptir. Fakat en çok yatay modeller tercih edilmektedir. Katlanabilir yapıya sahip olan bu sineklikler de bu özelliklerinden dolayı kullanıldıkları alanda çok fazla yer kaplamazlar. Her çeşit sineklik modeline Florya sineklik ile ulaşabilirsiniz.

 Sineklik Nasıl Temizlenir?

 Elbette kullanım kılavuzuna bakmak gerek. Zira yıkanmaz diye talimat verilmiş olabilir. Bunun yanında kullanım kılavuzunda böyle bir talimat yoksa sineklikler sökülerek yakalanabileceği gibi ıslak bir bez yardımı ile de temizlenebilirler. Sinekliğin yapısına zarar vermemek ve ömrünü kısaltmamak açısından temizlik esnasında bastırılmadan temizlenmelidir. Eğer kış mevsiminde sökülüp kaldırılırsa böylece çabuk kirlenmesinin de kolayca önüne geçilebilir.

sineklik-sistemleri

 Sineklik Fiyatları

 Kullanım alanına, yapım malzemesine, işçiliğine ve çeşidine göre fiyatta farklılık gösteren sineklikler genelde uygun maliyette olan ürünlerdir. Usun ömürlü olması için kaliteli malzemeden yapılan ürünler tercih edilmelidir. Bu konuda Florya sineklik piyasaya göre en uygun fiyatı verecektir. Aynı zamanda detaylı bilgi için emsasineklik.com adresi ziyaret edilebilir.

 Sineklik Malzemeleri Nelerdir?

 Sineklik çeşidine göre yapım aşamasındaki malzemeler de elbette farklılık göstermektedirler. Bunun yanı sıra genel hatları ile sineklik yapımında kullanılan malzemeler ele alınacak olursa sineklik tülü, sineklik kıl fitili, menteşe, çır çıt tutucu, conta, sineklik kapı kolu, doğrama fitili gibi malzemeler sineklik malzemeleri arasında sayılabilirler.

Yazıya Yorum Yap

All fields marked with an asterisk (*) are required